All for Joomla All for Webmasters

Vode za stočarstvo

„Praktično je važnije hraniti bakterije, umjesto životinja“

Maj 2017 Academy, European Federation on Animal Science (EEAP) 

 

Nema industrijske grane, koja je toliko zavisna od mikrobioloških karakteristika, kao što je stočarstvo. Mikrobiološka raznolikost je ključna, povoljno utiče na zdravlje životinja. Mikrobi digestivnog trakta proizvode enzime, poboljšavaju konverziju hrane, absorpciju vode, utiču na muskulaturu, opšte zdravlje, imunološku karakteristiku i prirast. Mikrobi su osnova prirodnog uklanjanja patogenih mikroba. Mladunčad ostvaruju uspješniji start, dugotrajniji period reprodukcije.

Alginski preparati BIOCOMPLEX proizvođača EKO-GEA su bogati oligosaharidima, jedinstvena hrana za mikrobe, poliuronskom kiselinom obezbjeđuju veliki kapacitet jonoizmjene. Preparati BIOCOMPLEX su sanitacijsko sredstvo u štalama, omogućuje značajno sniženje neprijatnih mirisa, vlage, amonijaka i H2S. Đubrivo je pogodno za pumpanje, manje je ljepljivo i bez pojave pjene. Jonska izmjena utiče na ubrzanu mineralizaciju đubriva, transformišući ga u prihvatljiv izvor ugljika i azota za uzgoj poljoprivrednih kultura. Primjenom preparata BIOCOMPLEX stvaraju se idealni uslovi za proizvodnju bioplina iz đubriva i time ostvaruju savršeni krug ishrane, prirasta i upravljanja đubrivom.

 

Preparati BIOCOMPLEX su proizvedeni izoliranjem i ekstrahovanjem smeđe morske alge. Sadrže netaknute poliuronske kiseline, oligosaharide, stabilizirane biološkim putem. Upotrebom se u okoliš ne uvodi nova invaziona vrsta.

Kompletan asortiman EKO-GEA proizvoda je sa organskim certifikatom Komisije Evropske Unije EEC 2381/94, EG 834/2007 i EG 899/2008, odnosi se na organsku proizvodnju, obilježavanje i kontrolu životinjske i ljudske ishrane.
Svi EKO GEA proizvodi se mogu prodavati i koristiti u eko-sistemima poljoprivrede u svim članicama Evropske Unije.

Biološko rješenje