All for Joomla All for Webmasters

Pčelarstvo

Problem odumiranja pčela je u posljednje vrijeme posebno izražen primjenom velike količine hemijskih preparata za intenzivan poljoprivredni uzgoj. Ovakav pristup u poljoprivredi može uticati na potpuni nestanak pčelarstva.

 

Preparat BioComplex T se daje u šećerni sirup (jesenja prehrana), za potrebe jačanja slabih društava, koje su rezultat loših medonosnih sezona, velike i nepravilne upotrebe hemijskih preparata za zaštitu jagodičastog voća, kornišona i drugih kultura. Preparat je bogat prirodnim enzimima i prebiotskim jedinjenjima, želatinozan, pH uravnotežen, obezbjeđuje komplet potrebnih vitamina i minerala.

 

Preparati BIOCOMPLEX su proizvedeni izoliranjem i ekstrahovanjem smeđe morske alge. Sadrže netaknute poliuronske kiseline, oligosaharida, stabilizirane biološkim putem. Upotrebom se u okoliš ne uvodi nova invaziona vrsta.

Kompletan asortiman EKO-GEA proizvoda je sa organskim certifikatom Komisije Evropske Unije EEC 2381/94, EG 834/2007 i EG 899/2008, odnosi se na organsku proizvodnju, obilježavanje i kontrolu životinjske i ljudske ishrane.
Svi EKO GEA proizvodi se mogu prodavati i koristiti u eko-sistemima poljoprivrede u svim članicama Evropske Unije.