All for Joomla All for Webmasters

Organska poljoprivreda

Biljke su metabolitički nekompletne. Nova otkrića ukazuju da prinosi u poljoprivredi zavise od mikroba. Mikrobi provode bezbrojne interakcije koje su potrebne biljkama za obezbjeđenje hranjiva, absorpciju vode, enzimsku aktivnost, kao i transformisanje komponenti u tlu, kako bi se obezebijedila njihova biološka raspoloživost. Prehranom i zaštitom mikroba preparatom BIOCOMPLEX 900 direktno se utiče na karakteristike usjeva, njihov prirast i zdravlje.

 

BIOCOMPLEX 900 je 100% Ascophyllum nodosum – Smeđa morska alga, bez hemijski dodataka,aditiva i vještačkih boja. U punoj vrijednosti, obezbjeđuje:

  • Jonsku izmjenu. Preparat BIOCOMPLEX 900 je bogat poliuronskom kiselinom, omogućuje snažan kapacitet biološke razmjene jona. Ovaj želatinozni mehanizam blokira metale, otključava nutritijente iz tla, omogućuje biljkama da uzmu one komponente koje su im potrebne.
  • Hrani biljke i mikrobe u tlu. BIOCOMPLEX 900 sadrži obilje oligosaharida – jedinstvenu mikrobiološku hranu – koja je u prirodi raspoloživa u veoma malim količinama. Oligosaharidi pospješuju mikrobiloški prirast i raznolikost, osiguravajući robusni metabolizam.
  • Brojnu paletu elemenata i mikronutritijenata u tragovima, koji su potrebni za  mikrobiološku i biljnu prehranu.

Zdrave biljke su otpornije na štetočine i patogene mikroorganizme.

  • Robusna mikorbiološka populacija kreirana preparatom BIOCOMPLEX 900 u biljkama i tlu stvara uslove koji sprječavaju infekciju patogenim mikroorganizmima.
  • Folijarnom prehranom kontroliše se nivo gljivica. Gljive uspijevaju jedino u kiselom okolišu, svojim visokim pH sadržajem BIOCOMPLEX blokira se rast gljivica,  omogućuje ekskluzivitet uticaja blagotvornih mikroorganizama.
  • Upotrebom preparata BIOCOMPLEX 900 nakon žetve, brzo se uvećava mikrobiologija tla stvaraju visoke temperature u blizini površine tla. Mikrobi troše ugljik iz ostataka žetve, visokom temperaturom se uništavaju nematodi i gljivice, sprječava moguća pojava bolesti i pojava ovih štetočina.

Preparat BIOCOMPLEX 900 se folijarno nanosi u spreju na mlade biljke 2-3 puta, u početnoj fazi od dva lista. U ranijim fazama razvoja biljaka, povećava se korijenska masa, pospješuje rast korijenskih dlačica. Pogodan je za bilo koji tip zemljišta ili hidroskopske usjeve.

 

Preparati BIOCOMPLEX  su proizvedeni izoliranjem i ekstrahovanjem smeđe morske alge. Sadrže netaknute poliuronske kiseline, oligosaharide, stabilizirane biološkim putem. Upotrebom se u okoliš ne uvodi nova invaziona vrsta.

Kompletan asortiman EKO-GEA proizvoda je sa organskim certifikatom Komisije Evropske Unije EEC 2381/94, EG 834/2007 i EG 899/2008, odnosi se na organsku proizvodnju, obilježavanje i kontrolu životinjske i ljudske ishrane.
Svi EKO GEA proizvodi se mogu prodavati i koristiti u eko-sistemima poljoprivrede u svim članicama Evropske Unije.

Ruža napadnuta biljnom uši, prije tretmana preparatom BIOCOMPLEX 900
Izgled ruže 24 sata nakon tretmana preparatom BIOCOMPLEX 900